VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Adunarea ”Moldova Europeană”, organizată în Chișinău și în alte 33 de orașe europene

Adunarea ”Moldova Europeană” din 21 mai va fi organizată simultan în centrul Chișinăului și în alte 33 de capitale și orașe europene. În Piața Marii Adunări Naționale, manifestația va dura câteva ore, iar programul evenimentului va conține discursuri în fața mulțimii și partea artistică. Executivul susține că pentru participanții la adunare au fost create patru zone mari de parcare în sectoarele Chișinăului, iar în PMAN polițiștii vor asigura ordinea publică și nu vor admite destabilizări.

”Siguranța oamenilor la eveniment este în prim plan. Poliția va face eforturi pentru a preveni destabilizarea. IGP și instituțiile statului vor preveni orice încercare de violență și vor asigura ordinea și liniștea în societate în această duminică. Instituțiile noastre au demonstrat că pot asigura ordinea. Adunarea este apolitică și va arăta că puterea în Republica Moldova este a oamenilor”, a declarat secretarul general al Guvernului, Artur Mija.

Funcționarul a precizat că adunarea va fi organizată simultan și în 33 de orașe și capitale europene, precum Paris, Londra, București, Roma și Viena. Moldovenii din diasporă se vor aduna în preajma sediilor misiunilor diplomatice sau în alte spații publice. De asemenea, Artur Mija precizează că pentru participanții din Chișinău au fost create patru zone de parcări pe arterele importante ale Capitalei, iar pentru a ajunge mai ușor în PMAN, inspectorii de patrulare vor fluidiza traficul.

”Sunt patru zone mari de parcare. Adresele exacte pot fi văzute pe site-ul moldovaeuropeana.md. Transportul public va circula în mod obișnuit, evident cu ocolirea PMAN. De asemenea, va fi suplimentat numărul de unități de transport. În piață vor fi instalate unități sanitare, vom distribui apă potabilă la necesitate”, a mai precizat Artur Mija.

Toate detaliile despre organizarea adunării din 21 mai sunt publice pe site-ul moldovaeuropeana.md. La fel, sunt organizate campanii de informare la TV și radio. Secretarul general al Guvernului nu a precizat, deocamdată, care sunt cheltuielile pentru manifestație, acesta a declarat că totalurile contabile vor fi făcute după manifestație.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.