VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Administratorul unei companii a fost amendat pentru că a divulgat informații dintr-o investigație penală

Un administrator al unei companii din domeniul telecomunicațiilor a fost amendat cu 25.000 lei pentru divulgarea datelor unei investigații penale, urmare a unui dosar trimis în judecată de procurorul din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Potrivit procurorilor, inculpatul cu vârsta de 48 de ani l-a contactat pe un alt administrator de companie din același domeniu, ai cărui clienți sunt vizați într-un dosar de escrocherie. Deși oamenii legii l-au avertizat că legea-i interzice să facă cunoscute date despre investigație altor persoane, acesta totuși i le-a comunicat acestei persoane terțe.

Mai exact, inculpatul primise de la oamenii legii o ordonanță semnată de un procuror din cadrul PCCOCS, care solicita informații despre utilizatorii finali ai serviciilor prestate. Documentul viza anumite numere telefonice, pe care inculpatul le pusese la dispoziția celuilalt administrator, care la rândul său le-a dat în folosință clienților săi. Clienții, însă, le-au folosit pentru înșelarea „investitorilor” în criptomonedă, care au fost lăsați fără două milioane lei.

„Prin urmare, divulgarea  datelor ordonanței procurorului era de natură să pună sub risc tragerea la răspundere penală a autorilor escrocheriei investigate”, menționează PCCOCS.

Inculpatul și-a recunoscut viovăția iar instanța de judecată i-a aplicat o amendă redusă prevăzută de Codul penal, comparativ cu cea maximă de 32.500 lei (sau pedeapsa cu muncă neremunerată de la 180 la 240 de ore).

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.