VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Adina Vălean, comisara europeană pentru transporturi, vizită la Chișinău

Mâine, 9 mai, Adina Vălean, comisara europeană pentru transporturi, se va afla într-o vizită de lucru la Chișinău.

Pe parcursul vizitei sale în Republica Moldova, comisara europeană se va întâlni cu președinta Maia Sandu, cu prim-ministrul Dorin Recean și cu ministra infrastructurii și dezvoltării regionale, Lilia Dabija.

După întrevederea de la Casa Guvernului, la ora 11.25, comisara Adina Vălean și ministra Lilia Dabija, vor semna Acordul care prevede afilierea Republicii Moldova la Mecanismul pentru interconectarea Europei. Acest nou acord va facilita accesul țării noastre la fonduri europene pentru proiecte de infrastructură majore, în vederea îmbunătățirii conectivității cu Europa, cât și în interiorul țării”, anunță serviciul de presă al Guvernului.

De asemenea, la ceremonie, cu partea română, în prezența prim-ministrului și a comisarului european vor fi semnate Acordurile pentru reabilitarea celor 3 poduri peste râul Prut și anume podul Sculeni-Sculeni, podul Leușeni-Albița și podul Cahul-Oancea.

Semnarea documentelor va fi urmată de o conferință de presă susținută de premierul Dorin Recean și comisara europeană pentru transporturi, Adina Vălean.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.