VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Acuzații reciproce între Ion Ceban și IGP! „Solicităm să fie evitată implicarea Poliției în PR-ul electoral”

Primarul suspendat al Capitalei, Ion Ceban a anunțat în această dimineață că a depus o sesizare la Procuratură pentru verificarea acțiunilor conducerii Inspectoratului General de Poliție (IGP), „care a anunțat că retrage polițiștii care gestionează traficul în teren”, ca reacție la acuzațiile lui Ceban. În același timp, polițiștii despre care Ceban susține că ar fi creat „intenționat” ambuteiaje în capitală, de asemenea au depus o plângere colectivă la Procuratură. Aceștia îl acuză pe liderul MAN de calomie. Informația a fost confirmată pentru Vocea Basarabiei de șefa Secției comunicare și protocol din cadrul IGP, Diana Fetco.

În cadrul unei conferințe de presă, Ion Ceban acuză poliția capitalei că ar crea „intenționat” și „ în mod artificial” ambuteiaje în capitală la indicațiile superiorilor.

„În această dimineață am depus la Procuratură o sesizare pentru verificarea acțiunilor conducerii IGP, care a anunțat public că retrage polițiștii care gestionează traficul în teren. Asta, după ce personal i-am prins în flagrant vineri seara cum mimau gestionarea traficului rutier, creând ambuteiaje în mod artificial pe bd. Grigore Vieru în direcția Centru. În zonă nu era înregistrat niciun accident rutier, nicio stradă închisă și nici un drum în reparație. Sunt sigur că polițiștii nu poartă nicio vină, probabil acestea sunt indicațiile superiorilor”, a declarat Ceban.

Edilul suspendat al capitalei a afirmat în mod repetat despre necesitatea creării Poliției municipale, care să asigure ordinea în oraș.

Solicitată de Vocea Basarabiei, șefa Secției comunicare și protocol din cadrul IGP, Diana Fetco a declarat că, potrivit legislației, organizarea circulației rutiere este atribuția Administrației Publice Locale și „este o responsabilitate directă a primarului”.

„Colegii noștri care au fost umiliți public de această persoană, fiind acuzați că ar crea intenționat ambuteiaje în capitală, au depus o plângere prin care îl acuză pe primarul suspendat al capitalei de calomnie. Totodată recomandăm Administrației Publice Locale, în mod special conducătorului acesteia, să respecte art. 29 din Legea privind administrația publică locală nr. 436 din 2006 (inclusiv aliniatul 1, litera “l” din acest articol), în care este stipulat clar că organizarea circulației rutiere este o atribuție de bază a Administrației Publice Locale și este o responsabilitate directă a primarului”, a declarat Diana Fetco.

IGP amintește că, conform Regulamentului de activitate al Poliției nr. 547 din 2019, (punctul 9, subpunctul 1, litera “c”), Poliția are ca atribuții supravegherea și controlul circulației rutiere și nu fluidizarea traficului rutier care este competența Administrației Publice Locale.

„În acest context, solicităm repetat să fie evitată implicarea Poliției în PR-ul electoral al actorilor politici”, a precizat  Diana Fetco.

Primarul Capitalei, Ion Ceban și IGP își pasează reciproc vina pentru ambuteiajele infernale din Chișinău. Candidatul Mișcării Alternativa Națională (MAN) la șefia capitalei, Ion Ceban a ieșit vineri seara, 13 octombrie, într-un live în care a acuzat poliția că ar crea „intenționat și artificial” ambuteiaje pe strada Grigore Vieru. În replică, reprezentanții Poliției au calificat drept regretabile acuzațiile lui Ceban și au anunțat că retrag echipajele implicate în procesul de fluidizare a traficului rutier de pe străzile Capitalei. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.