VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Acțiuni speculative pe piața energiei electrice: ANRE a inițiat o investigație

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a inițiat o investigație pe piața energiei electrice. Asta după ce instituția a primit o sesizare din partea Premier Energy.

În scrisoare, operatorul sistemului de distribuție informează despre identificarea unor acțiuni speculative din partea unor participanți la piața angro a energiei electrice, care au dus la obținerea unor venituri nejustificate în luna iunie 2022.

”La rândul său operatorul sistemului de transport Î.S. „Moldelectrica” a confirmat faptul că anumiți participanți la piață intenționat indică valori mai mici aferente în notificărilor fizice, pentru a obține un profit nejustificat.

În conformitate cu prevederile Legii cu privire la energetică nr. 174/2017 și Legii cu privire la energia electrică nr. 107/2016, ANRE informează despre inițierea investigației pe piața energiei electrice în scopul elucidării circumstanțelor care au dus la distorsionarea funcționării pieței energiei electrice”, explică ANRE.

Instituția subliniază că rezultatele investigației vor fi publice și se vor reflecta într-o hotărâre a Agenţiei, în care se vor specifica circumstanțele constatate şi măsurile dispuse.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.