VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Acoperișul unui spital de copii din Chișinău, reparat capital

Micii pacienți și lucrătorii medicali ai Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii vor beneficia de condiţii mai bune în urma renovării capitale a acoperişului instituției medicale, anunță Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM).

Pentru realizarea proiectului, CNAM a transferat pe parcursul anului două tranșe în valoare totală de circa 1 milion 500 mii de lei, iar cofinanțarea din partea Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a mun. Chișinău a fost de 367 de mii de lei.

Potrivit CNAM, din momentul dării în exploatare a instituției, acoperișul nu a fost schimbat și nu a fost supus reparațiilor capitale, acesta era în stare defectă, cu fisuri adânci pe toată suprafața.

Reparația capitală a acoperișului a constat în lucrări de demontare și de montare (țevi, elemente de legătură, confecții metalice, turnări de beton), lucrări de înlocuire a învelitorii de tip moale cu membrane bituminoase, reparație a sistemei de scurgere a apei, a coșurilor de ventilare, parapetului și accesului pe acoperiș.

Schimbarea acoperișului a contribuit esențial la îmbunătățirea condițiilor de asigurare a tratamentului copiilor cu boli infecțioase și de activitate a personalului medical.

Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii acordă asistență medicală în cazul a circa 16 mii de solicitări anual, dintre care 5500 de copii sunt spitalizați.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.