VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Accidentul de pe viaduct unde o tânără a rămas fără picioare, va fi examinat de judecători. Ce pedeapsă riscă șoferul vinovat

Procurorii au încheiat dosarul privind accidentul rutier de pe Viaduct, în urma căruia Marcela Paladi, o tânără de 25 de ani, a rămas fără picioare. Cazul a fost transmis în judecată, iar șoferul automobilului care a provocat accidentul, riscă până la 7 ani de închisoare pentru încălcarea regulilor de securitate a circulației rutiere. 

Șoferul este învinuit de „comiterea infracțiunii de încălcăre a regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare ce a cauzat din imprudenţă o vătămare gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii”, menționează Procuratura Generală.

Procurorii susțin că, învinuitul, la 06 februarie 2023, pe timp de noapte, deplasându-se pe bulevardul Dacia al capitalei, ignorând prevederile Regulamentului de Circulaţie Rutieră, cu partea din față a automobilului s-a tamponat în partea din spate a unui alt automobil, care era oprit pe banda nr.2 din motiv că era avariat, strivind-o pe victimă între automobile în momentul în care ultima dorea să instaleze ,,Triunghiul de siguranță”.

Conform raportului de expertiză judiciară medico-legală, victimei i-au fost cauzate vătămări corporale grave. Victima, Marcela Paladi, a rămas fără picioare în urma cumplitului accident rutier.

Totodată, urmare a accidentului rutier, a fost lovită încă o persoană, care a căzut jos pe carosabil și s-a ales cu vătămări corporale neînsemnate.   

Potrivit procuraturii, învinuitul a refuzat să facă declarații pe caz. Acesta riscă o pedeapsă maximă de până la 7 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport.

Urmărirea penală a fost desfășurată de Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Principal.

Citește și: Strigătul de ajutor al tinerei care a rămas fără picioare, după ce a fost lovită de un BMW pe viaduct: Vreau să trăiesc!

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.