VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Accesul la terenurile agricole din raionul Dubăsari, situate după traseul Tiraspol-Camenca, prelungit până la 1 aprilie

Biroului Politici de Reintegrare anunță că accesul la terenurile agricole din raionul Dubăsari, amplasate după traseul Tiraspol-Camenca a fost prelungit până la data de 1 aprilie 2023.

Potrivit autorităților, accesul fermierilor este rezultatul sesizărilor continue ale Chișinăului, prin canalul de dialog al reprezentanților politici în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană.

„Mesajele permanente din partea Chișinăului se refereau la excluderea oricăror termene-limită în acest sens așa cum acestea nu au fost stabilite prin Decizia protocolară din 25 noiembrie 2017, eliminarea restricționărilor și condiționărilor unilaterale, asigurarea liberei deplasări și fără obstacole de orice natură a fermierilor, a echipamentelor și a inventarului agricol al acestora, transportarea nestingherită a materialului semincer și a producției agricole”, se arată în comunicatul Biroului Politici de Reintegrare al Republicii Moldova.

Autoritățile de la Chișinău declară că vor menține în continuare în vizor problemele înfruntate de către fermieri până la soluționarea durabilă a acestora.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.