VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Academia Română i-a conferit titlul Meritul Cultural scriitorului Vladimir Beșleagă

Filiala Cluj a Academiei Române i-a conferit azi titlul Meritul Cultural scriitorului Vladimir Beşleagă ”pentru opera sa impresionantă pusă în slujba propăşirii culturale a naţiunii române”, transmite Agerpres. Distincția i-a fost oferită în cadrul unei conferințe organizate în cadrul ”Zilelor Academice Cluj”.

Prozatorul, scriitorul și eseistul Vladimir Beşleagă, în vârstă de 92 de ani, n-a putut să fie prezent la eveniment, dar a transmis un scurt mesaj video în care mulţumeşte pentru distincţia acordată.

„Ţin să mulţumesc filialei Cluj a Academiei Române şi personal domnului academician Doru Pamfil, domnului profesor Ioan Bolovan, domnului doctor Varga Attila. Mulţumesc cu recunoştinţă pentru distincţia care mi-a fost acordată. Vreau să vă spun cu toată sinceritatea că am un loc aparte pentru oraşul Cluj-Napoca, care este inima Transilvaniei şi care îmi trezeşte în minte foarte multe amintiri frumoase din viaţa lungă pe care am trăit-o pe lumea aceasta”, a spus Vladimir Beşleagă.

În cadrul „Zilele Academice Clujene”, la Cluj-Napoca a avut loc, miercuri, conferinţa internaţională „Societăţile şi instituţiile lor. Aspecte metodologice şi abordări istoriografice”.

La Cluj-Napoca are loc, în perioada septembrie-noiembrie, şirul de manifestări Zilele Academice Clujene, aflat acum la a 36-a ediţie, care cuprinde simpozioane, conferinţe, prezentări ale revistelor institutelor, colocvii şi ateliere, în format fizic şi hibrid, care facilitează schimbul de experienţă între peste trei sute de participanţi – cercetători şi specialişti din mediul universitar naţional şi internaţional. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.