VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Absolvenții universităților din R. Moldova pot aplica pentru bursele oferite de Bundestagul Germaniei

Tinerii din Republica Moldova, absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior, pot aplica la programul Bursa Parlamentară Internațională a Bundestagului Germaniei 2025. În cadrul programului, aceștia vor avea posibilitatea să activeze în cadrul biroului unui deputat german și vor cunoaște sistemul parlamentar german, procesele decizionale în politică, precum și vor acumula experiență practică privind activitatea parlamentară, transmite IPN.

Ambasada Germaniei la Chișinău menționează că în cadrul acestui program interesant, cu durata de 5 luni, bursierii pot frecventa în mod gratuit și prelegeri la universitățile din Berlin.

Cei care vor aplica trebuie să fie născuți după 1 martie 1995 și să posede cunoștințe foarte bune de limbă germană pentru a putea urma programul. Programul va dura de la 1 martie până la 31 iulie 2025. Participanții vor primi o bursă lunară. În mod suplimentar vor fi preluate și costurile de asigurare în caz de boală, accidente și de răspundere civilă pentru studenți.

În afară de aceasta se acordă cazare gratuită sau, în cazul în care candidatul decide cazarea pe cont propriu, se va oferi o contribuție lunară pentru aceste cheltuieli. Cheltuielile de călătorie tur-retur spre Berlin vor fi rambursate.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.