VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

A treia tentativă de convocare a Consiliului Municipal Chișinău, eșuată

Pentru a treia oară, fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate a încercat joi să convoace ședința Consiliului municipal Chișinău. Nici de aceasta dată în sală nu a fost cvorum.

În sala de ședințe au fost prezenți doar consilierii PAS și singurul consilier al Partidului politic Platforma Demnitate și Adevăr, Victor Chironda.

Președinta fracțiunii PAS, Zinaida Popa, a declarat că ședința a fost convocată pentru ca aleșii locali să discute planurile pentru anul curent și pentru ca să muncească împreună.

„Prezența noastră de astăzi aici arată acest lucru. Suntem deschiși să rezolvăm problemele chișinăuienilor. Pentru aceasta oamenii ne-au dat acel vot de încredere”, a menționat consiliera. „Ne pare foarte rău că, având imediat al doilea mandat, câștigând încrederea dumneavoastră, a celor care l-ați votat pe Ion Ceban, el astăzi își bate joc de acel vot de încredere”, a mai spus Zina Popa.

„Nu comentăm declarațiile politice ale unor consilieri care s-au expus de la tribuna Primăriei. Referitor la ședința Consiliului municipal Chișinău, se lucrează la ordinea de zi și, când vor fi proiectele finalizate, va fi organizată ședința CMC, conform legii. Deocamdată urmărim niște acțiuni politice mai degrabă, din partea unor consilieri”, a declarat pentru IPN consilierul primarului general, Natalia Ixari.

Anterior, consilierii PAS au mai încercat de două ori să convoace CMC, însă nu au adunat cvorum.

În Consiliul municipal Chișinău sunt 51 de consilieri. După alegerile din noiembrie, Partidul Mișcarea Alternativa Națională și Partidul Acțiune și Solidaritate au obținut câte 20 de consilieri. Partidul Socialiștilor – șase mandate în CMC, iar Partidului Comuniștilor – două mandate. Partidul politic „Renaștere”, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul politic Partidul Nostru au câte un consilier în CMC.

Potrivit prevederilor legale, CMC se întrunește în ședință ordinară o dată la trei luni, la convocarea primarului general. De asemenea, Consiliul se poate întruni în ședință extraordinară ori de câte ori este necesar, la cererea primarului sau a cel puțin a unei treimi din numărul de consilieri aleși.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.