VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

A rămas mai puțin de o lună până la încheierea Recensământului: Câte persoane au fost chestionate până acum

De la lansarea Recensământului populației și locuințelor și până acum au fost recenzate peste 2,3 milioane de persoane și peste 1,6 milioane de locuințe, anunță Biroul Național de Statistică.

La finele zilei de 13 iunie 2024 în cadrul Recensământului populației și locuințelor au fost recenzate circa 2 milioane 350 de mii de persoane (numărul populației recenzate include atât persoanele cu reședință obișnuită, cât și cele fără reședință obișnuită) și circa 1 milion 608 de mii de locuințe (inclusiv cele ocupate, secundare și neocupate)”, precizează BNS.

Menționăm că a rămas mai puțin de o lună până în 7 iulie, perioadă destinată finalizării procesului de recenzare.

În această ultimă etapă va avea loc efectuarea vizitelor repetate la locuințele care încă nu au fost cuprinse de recensământ, în special în municipiul Chișinău, precum și în alte localități în care încă nu toată populația a fost recenzată din varii motive, în special fiindcă: nu au fost de găsit locatarii, inclusiv la vizitele repetate ale recenzorilor și/sau persoanele la locuințele vizitate de către recenzori nu au luat legătura cu aceștia pentru a stabili data/ora recenzării, persoanele care au fost contactate efectiv de recenzori, dar încă nu au fost disponibile pentru a fi recenzate etc.

Amintim că participarea la recensământ este obligatorie, iar persoanele care refuză să participe la recenzare sau oferă date incomplete în cadrul recenzării riscă să fie amendați. Acestea încep de la 1.000 lei și ajung până la 2.500 lei.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.