VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ex-ministrul Valeriu Pleșca, candidatul PSDE la prezidențiale

Ex-ministrul Apărării, Valeriu Pleșca, este candidatul desemnat de Biroul Permanent al Partidul Social Democrat European (PSDE) pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut astăzi de președintele PSDE, Ion Sula, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit liderului social-democrat, au fost analizate mai multe candidaturi, atât din partid, cât și din afară.

„Trebuie să recunosc că pentru noi, cei din Partidul Social Democrat European, această decizie este una de maximă responsabilitate. Conștientizăm miza mare a pasului pe care-l facem astăzi, dar suntem siguri că efectele acestei decizii vor fi benefice pentru formațiune și țară. Suntem încrezători că astfel vom impulsiona procese importante care vor avea efecte pozitive asupra întregii politici din Republica Moldova”, a declarat Ion Sula.

La rândul său, Valeriu Pleșca a mulțumit echipei PSDE pentru încrederea acordată și a menționat că împreună cu oamenii de calitate din partid este hotărât să contribuie la schimbarea în bine a lucrurilor în Republica Moldova.

„Politica nu-mi este străină, am suficientă experiență și expertiză, și alături de echipa puternică și oamenii de calitate din PSDE, sunt sigur că vom reuși să schimbăm lucrurile în bine. PSDE este eminamente proeuropean, care respectă și promovează valorile europene, un partid care știe ce vrea, a arătat că poate și are capacitatea să facă lucruri bune pentru țara noastră”, a menționat Valeriu Pleșca.

Valeriu Pleșca este de formare jurist și economist. De-a lungul timpului, s-a impus ca un bun profesionist, manifestând o poziție civică activă și ocupând funcții înalte în stat, a fost ministru al Apărării și deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Actualmente, este un om de afaceri de succes și președinte al Asociației Veteranilor din Procuratură.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.