VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Noi alerte de călătorie din Israel și Liban în urma lichidării liderului grupării Hamas

Cetățenii R. Moldova sunt îndemnați să evite călătoriile în Israel și Liban, după ce în regiune conflictele s-au întețit, în special în urma lichidării liderului grupării palestiniene Hamas și a mișcării Hezbollah din Liban.

Totuși, Ministerul de Externe de la Chișinău vine cu mai multe recomandări pentru cetățenii R. Moldova care vor tranzita sau se află în Liban, în special în sudul țării, la frontieră cu Israel.

„Confruntările militare din zona de frontieră s-au intensificat semnificativ în ultimele săptămâni, în urma atacurilor lansate de grupurile armate. Vă recomandăm cu fermitate să evitați deplasările în zonele din sudul Republicii Libaneze (regiunea din sudul râului Litani), din cauza riscului ridicat de atentate teroriste. Dacă vă aflați deja în aceste localități, vă sfătuim să părăsiți imediat zona”, se arată în mesajul Ministerului de Externe.

Autoritățile recomandă cetățenilor să aibă mereu actele de identitate asupra lor și să fie prudenți atunci când se află în preajma taberelor de refugiați.

„Fiți deosebit de atenți și prudenți când vă aflați în apropierea taberelor de refugiați palestinieni, unde situația poate fi imprevizibilă. Urmați cu strictețe instrucțiunile și recomandările autorităților locale și ale forțelor de securitate. Cooperarea cu acestea este esențială pentru siguranța dumneavoastră. Evitați participarea la demonstrații și adunări mari. Acestea pot deveni violente rapid și fără avertisment, punându-vă în pericol”, se mai arată în mesajul Ministerului de Externe.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.