VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

28 iulie – Ziua Suprasolicitării Pământului! Agenția de Mediu vine cu o serie de recomandări pentru cetățeni

La data de 28 iulie este marcată Ziua Suprasolicitării Pământului, un moment critic care evidențiază ritmul alarmant în care consumăm resursele naturale ale planetei.

Potrivit Agenției de Mediu, această zi simbolizează momentul din an în care cerințele umanității față de resursele naturale depășesc capacitatea Pământului de a le regenera în mod sustenabil pentru acel an.

Conform Global Footprint Network, această dată a venit din ce în ce mai devreme în ultimii ani, reflectând creșterea rapidă a consumului de resurse și presiunii asupra ecosistemelor. Dacă vom continua această tendință, impactul asupra mediului va fi ireversibil, afectând grav biodiversitatea, clima și resursele vitale ale planetei.

Agenția de Mediu face un apel către toți cetățenii societății noastre – să se implice activ în protejarea și conservarea resurselor naturale. Fiecare dintre noi are un rol esențial în acest efort global.

Iată câteva măsuri esențiale pe care le putem adopta pentru a reduce suprasolicitarea Pământului:

  • Reducerea consumului de energie: Implementarea măsurilor de eficiență energetică și promovarea surselor de energie regenerabilă;
  • Consum responsabil: Alegerea produselor sustenabile și reducerea risipei alimentare. Donarea surplusului de alimente;
  • Protejarea biodiversității: Conservarea habitatelor naturale și susținerea inițiativelor de reîmpădurire;
  • Adoptarea unui stil de viață sustenabil: Alegerea transportului public, a bicicletei sau mersul pe jos în locul mașinii personale. Reducerea utilizării plasticului prin folosirea sacilor reutilizabili, sticlelor de apă și a recipientelor reciclabile;
  • Consum responsabil: Achiziționarea produselor durabile și de calitate în locul celor de unică folosință. Repararea și reutilizarea obiectelor în locul înlocuirii acestora.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.