VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Viitorii studenți pot depune de azi dosarele în universități. Actele pot fi transmise online la 16 instituții

Astăzi începe admiterea la toate universitățile din R. Moldova. Candidații la licență vor depune dosarele pe platforma eadmitere.gov.md în două etape. Sesiunea de bază va dura până în 31 iulie, iar între 10 și 14 august va avea loc sesiunea suplimentară. Cei care doresc să facă studii de masterat sau doctorat vor depune dosarele fizic la universități.

În acest an 16 instituții de învățământ superior vor desfășura concursuri de admitere la peste 200 de specialități și programe de studii.

În total, universitățile din Republica Moldova vor propune 8 697 de locuri bugetare, la licență, master, rezidențiat și secundariat clinic.

Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun a precizat că platforma eAdmitere.gov.md s-ar putea confrunta cu dificultăți de funcționare în primele zile de recepționare a dosarelor pentru admiterea elevilor în instituțiile de învățământ superior.

Precizăm că, Sistemul informațional unificat e-Admitere a implicat cheltuieli de peste 790 de mii de dolari, fonduri alocate de Ministerul Educației și Cercetării prin intermediul proiectului „Învățământul superior din Moldova”, finanțat de Asociația Internațională pentru Dezvoltare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.