VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Când va începe prima sesiune de screening în procesul de negociere cu UE

Prima sesiune de screening în procesul de negociere cu Uniunea Europeană va avea loc în perioada 10-11 iulie, la Chișinău. Subiectul care va fi discutat se referă la achizițiile publice. Urmează să fie analizate reglementările naționale, elementele de reformă necesare și activitățile ce urmează în perioada următoare.

„Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că am primit acest calendar imediat după prima conferință interguvernamentală de la Luxemburg. De obicei, toate delegațiile țărilor merg la Bruxelles pentru acest screening bilateral. Aici avem organizarea diferită. Vom avea onoarea să găzduim, în premieră, inclusiv pentru Comisia Europeană, acest screening la Chișinău”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, într-o conferință de presă, citat de IPN.

De asemenea, responsabilul de la executiv a anunțat în perioada 9-11 iulie, în Republica Moldova va efectua o vizită oficială comisarul european pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi.

La Chișinău, oficialul european va discuta despre cooperarea UE-Moldova, inclusiv despre statutul de țară candidată a Republicii Moldova la UE. Olivér Várhelyi are programate întrevederi cu președinta Maia Sandu, cu președintele parlamentului, Igor Grosu, prim-ministrul Dorin Recean, viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, dar și alți miniștri și deputați.

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova precizează că Olivér Várhelyi va vizita beneficiari ai proiectelor finanțate de UE și va participa la o serie de evenimente menite să ilustreze suportul UE oferit prin intermediul Planului Economic și de Investiții pentru Parteneriatul Estic în valoare de 17 miliarde de euro, care include și Republica Moldova.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.