VOCEA CARE NE UNEȘTE.

LIVE

Spitalul din Hâncești, cu noi secții renovate, inclusiv pentru pacienții cu AVC

Spitalul din Hâncești a devenit mult mai modern, inclusiv prin inaugurarea Centrului primar de intervenție pentru pacienții cu accidente vasculare cerebrale și a secției de Anestezie și Terapie Intensivă.

Potrivit Spitalului raional Hâncești, Secția Imagistică a fost reparată capital și dotată cu tomograf computerizat, aparat de radiologie, ultrasonograf avansat, holter monitor, aparat de ecocardiografie, pat funcțional pentru tromboliză și cardiomonitor.

„Secția Anestezie și Terapie Intensivă a fost renovatǎ respectând toate cerințele, asigurată cu oxigen centralizat, ventilarea și condiționarea aerului, alarmă în caz de incendiu, schimbarea ascensoarelor din blocul chirurgical. Personalul medical este instruit pentru a prelua pacienții din raioanele Hâncești, Cimișlia, Leova și Basarabeasca. Realizarea proiectului a fost posibilă datorită muncii și investițiilor Ministerului Sănătății”, se arată în mesajul Spitalului raional Hâncești.

Realizarea proiectului va îmbunătăți esențial calitatea serviciilor medicale, speranța la viață a pacienților, va crește satisfacția medicilor, asistenților medicali și populației, a declarat Ala Nemerenco, prezentă la evenimentul de deschidere a secțiilor.

Secția ATI, modernizată și dotată la standarde europene va activa pe 10 paturi și va acorda asistență medicală tuturor pacienților în stare critică, politraumatizați, pacienți cu patologii cardiovasculare, neurologice și chirurgicale. Costul total al proiectului de renovare și dotare a constituit circa 15 milioane lei.

Tot astăzi, a fost pus în funcțiune un aparat de radiografie digitală, primul din cele 12 achiziționate de Ministerul Sănătății – un echipament modern, care acoperă întreg spectrul de investigații radiografice și are o doză de iradiere redusă.

Ministerul Sănătății, atât din surse proprii, cât și cu sprijinul partenerilor, a investit în ultimii doi ani în Spitalul raional Hâncești aproximativ 44 de milioane de lei.

„Mai multe vieți salvate și mai puține urmări negative pentru pacienți – acesta va fi rezultatul investițiilor pe care le facem. În cazul Spitalului Raional Hâncești, Ministerul Sănătății a investit peste 44 milioane de lei doar în ultimii doi ani. Profesionalism înalt, tehnologii performante și empatie, acestea sunt fundamentele pe care reconstruim sistemul medical. Construim spitale europene pentru că sănătatea oamenilor este o prioritate”, a declarat șefa statului, Maia Sandu.

Centrul primar de AVC va oferi acces pacienților din raioanele Hâncești, Cimișlia, Basarabeasca și Leova la o gamă completă de servicii medicale, vor fi efectuate investigații pentru confirmarea diagnosticului de AVC, în vederea asigurării unui tratament trombolitic eficient.

Cu acest scop, a fost reparat capital spațiul necesar instalării următoarelor echipamente moderne: tomograf computerizat de ultimă generație, aparat de ultrasonografie cu aplicații avansate pentru investigații cardiace și doppler a vaselor, holter monitor, aparat de ecocardiografie, pat-cântar multifuncțional special pentru pacienții cu AVC, cardiomonitor. Costul total al investițiilor în acest Centru a constituit circa 18 milioane lei.

Secția ATI, modernizată și dotată la standarde europene, va activa pe 10 paturi și va acorda asistență medicală tuturor pacienților în stare critică, politraumatizați, pacienți cu patologii cardiovasculare, neurologice și chirurgicale. Costul total al proiectului de renovare și dotare a constituit circa 15 milioane lei.

Tot astăzi a fost pus în funcțiune un aparat de radiografie digitală, primul din cele 12 achiziționate de Ministerul Sănătății – un echipament modern, care acoperă întreg spectrul de investigații radiografice și are o doză de iradiere redusă.

Autor

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.