Directorul general al Agenției Proprietății Publice, Roman Cojuhari l-a prezentat astăzi echipei pe noul Administrator interimar al Aeroportului, Sergiu Spoială. Noul administrator a dat asigurări că toate procesele inițiate în cadrul întreprinderii vor fi duse până la bun sfârșit.
Cu o experianță vastă și abilități în jurisprudență, domnul Sergiu Spoială, preia eștafeta la conducerea Aeroportului Internațional Chișinău, contribuind astfel la consolidarea activității aeroportului cât și la promovarea valorilor acestuia.
Sergiu Spoială a fost șef al Departamentului administrativ în cadrul întreprinderii.
”De astăzi, 20 februarie curent, domnul Sergiu Spoială este numit Administrator Interimar al AIC. Dau asigurări că acesta este ferm angajat să aducă contribuții substanțiale la dezvoltarea activității aeroportului, astfel încât să asigure o continuitate fructuoasă a activității și plus valoare acestui punct strategic al țării. Noi îl felicităm și îi dorim succes în activitatea deloc ușoară, dar semnificativă, care urmează să o desfășoare. De asemenea ne exprimăm deschiderea întru o conlucrare eficientă și un dialog constructiv”, a punctat Directorul general Roman Cojuhari.
„Toate reușitele întreprinderii se datorează echipei, toate procesele care au început vor fi duse până la bun sfârșit, astfel asigurându-mă că proiectele în care s-a angajat întreprinderea să aibă o continuitate. Contez pe suportul fiecăruia dintre voi pentru a avea o echipă puternică și orientată spre dezvoltare”, a menționat noul Administrator al Aeroportului Chișinău, Sergiu Spoială.
Totodată, Cojuhari i-a mulțumit fostului administrator Constantin Vozian pentru activitate și dedicația de care a dat dovadă în cea mai complicată perioadă, din momentul preluării Aeroportului Chișinău din gestiunea concesionarului.
Constantin Vozian și-a anunțat demisia din funcția de administrator interimar al Aeroportului la 6 februarie, menționând că existența unui spectru limitat al atribuțiilor administratorului și obligativitatea de a coordona cu organele de conducere ale întreprinderii a marii majorități a deciziilor, face din organul executiv al unei întreprinderi de stat un element care nu are posibilitate să se concentreze pe dezvoltarea durabilă a întreprinderii, respectarea formalităților devenind rutina zilnică a unui administrator.