VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Topul celor mai bogate țări din Europa: Germania depășește Regatul Unit. Pe ce loc se clasează Rusia

În 2023, Germania a reușit să surclaseze Regatul Unit pentru poziția de lider în topul celor mai bogate țări din Europa, potrivit datelor World Population Review.

În Europa se află câteva dintre cele mai prospere națiuni la nivel global, cu variații remarcabile în privința prosperității economice. Principala măsură folosită pentru a evalua bogăția națională, Produsul Intern Brut (PIB), arată că șase țări din Europa au depășit colectiv suma de 12,63 trilioane de euro în 2020.

În fruntea acestui grup se află Germania, cu un impresionant PIB de 3,85 trilioane de euro. În ciuda provocărilor economice din ultimii ani, Germania rămâne o forță stabilă în motorul economic al Europei, scrie adevarul.ro.

Regatul Unit, recunoscut pentru influența sa istorică și puterea financiară, ocupă locul doi cu un PIB de 2,89 trilioane de euro. Chiar dacă nu a reușit să obțină prima poziție, puterea economică a Regatului Unit rămâne un actor cheie pe scena globală.

Franța este imediat în spatele Marii Britanii, cu un PIB de 2,64 trilioane de euro, ceea ce demonstrează rezistența economică a acestei țări și impactul său cultural. Italia ocupă poziția a patra cu un PIB de 1,91 trilioane de euro, consolidându-și poziția printre giganții economici ai Europei.

Cu toate că se întinde pe o arie teritorială vastă, atât în Europa cât și în Asia, Rusia este considerată o țară europeană datorită distribuției sale demografice. Cu un PIB de 1,61 trilioane de euro, Rusia se clasează pe locul cinci.

Spania, cu un PIB de 1.37 trilioane de euro, și Țările de Jos, cu 943,54 miliarde de euro, ocupă pozițiile șase și respectiv, șapte. Aceste țări continuă să joace roluri vitale în modelarea traiectoriei economice a Europei.

Elveția, Polonia și Belgia completează topul zece, fiecare cu cifre notabile ale PIB-ului. PIB-ul Elveției se situează la 781,31 miliarde de euro, cel al Poloniei la 728,68 miliarde de euro, iar cel al Belgiei la 542,74 miliarde de lire sterline.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.