VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

De Ziua Culturii, titluri onorifice pentru 31 de actori, artiști, compozitori și regizori  

De Ziua Națională a Culturii, 31 de actori, muzicieni, interpreți, compozitori și instrumentiști au primit titluri onorifice. Distincțiile au fost conferite de președinta Maia Sandu pentru „activitate prodigioasă în domeniul culturii, contribuție substanțială la promovarea valorilor spirituale ale neamului, succese  remarcabile în activitatea de creaţie, înaltă măiestrie profesională”. 

Așadar, cinci oameni de cultură au primit titlul de „Artist al Poporului”. Este vorba de muzicianul și compozitorul Vali Boghean și actorii Teatrului „Mihai Eminescu”, Constantin Adam, Ion Mocanu, actorul Teatrului „Eugene Ionesco”, Valeriu Pahomi, și actrița de la Teatrul ”A. Cehov”, Liudmila Colohina.

Au fost conferite și 14 titluri onorifice de „Maestru în Artă”. Printre cei apreciați cu aceste distincții de numără muzicianul Cristi Aldea-Teodorovici, regisorul Ion Borș, interpretul Cătălin Josan. De asemenea, au fost conferite și 12 titluri de „Artist emerit”, printre cei premiați se numără soliștii Ana Cernicova și Alexei Botnarciuc, actorul Dan Melnic și acordeonistul Gheorghe Roșca.

Totodată, în semn de apreciere a meritelor deosebite în „salvgardarea patrimoniului cultural național, pentru contribuție la valorificarea și promovarea folclorului muzical autentic”, Ansamblul Etnofolcloric „Plăieșii” a fost distins cu titlul onorific „Colectiv Artistic Emerit”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.