VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Activitatea comisiei guvernamentale privind situația fermierilor, criticată de deputatul PAS Alexandru Trubca

Activitatea comisiei privind analiza situației fermierilor, creată la nivelul Ministerului Agriculturii, este criticată de șeful Comisiei parlamentare pentru agricultură, deputatul PAS Alexandru Trubca. În cadrul unei emisiuni de la TV8, legislatorul a declarat că din luna decembrie, de la înființare, comisia specială s-a întrunit doar o singură dată.  

„Mi-a scris cineva de la „Forța Fermierilor” și mi-a spus că, într-adevăr, a fost o singură ședință”, a declarat Alexandru Trubca.

Această declarație vine în urma criticilor aduse de Asociația „Forța Fermierilor”, care consideră că Comisia nu își îndeplinește funcțiile și acuză lipsa sprijinului pentru fermieri aflate în dificultate financiară.

Următoarea ședință a Comisiei speciale pentru analiza problemelor fermierilor va avea loc vineri, 12 ianuarie, a anunțat Ministerul Agriculturii. Instituția a anunțat că până acum a pus la dispoziția creditorilor informații despre 121 de agenți economici care au probleme în realizarea obligațiunilor de plată conform contractelor cu băncile, cu instituțiile nebancare și alți furnizori. Totodată, până acum, trei bănci și un furnizor de inputuri au prezentat primele soluții ce se referă la modificarea condițiilor inițiale de plată „pentru a face ratele mai ușor de gestionat pentru agricultori”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.