VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Pe mai multe porțiuni de drum este blocată circulația

Pe traseul Chișinău – Ungheni – Sculeni, în regiunea serpentinei de la Cornești, circulația este parțial sistată pe direcția Chișinău. Administraţia de Stat a Drumurilor anunță că mașinile nu pot urca dealul de la Cornești.

Totodată, pe traseul Bălți – Fălești – Sculeni, localitatea Bocșa din raionul Fălești, deplasarea camioanelor este imposibilă. Acestea sunt stopate pe dreapta până la intervenția utilajelor speciale. De asemenea, ASD recomandă să fie evitat traseul Chișinău – Hâncești, în apropiere de localitatea Fundul-Galbenei, deoarece se circulă cu mare dificultate.

De asemenea, potrivit Poliției Republicii Moldova, pe traseul M-3, până la localitatea Gradiște din raionul Cimișlia, se circulă cu dificultate.

Inspectoratul General al Poliției anunță că peste 560 de polițiști sunt implicați la menținerea securității circulației rutiere pe teritoriul țării. Pe parcursul nopții, polițiștii din toată țara au intervenit în 159 de cazuri create de condițiile meteo.

Autoritățile atenționează că riscul de accidente rutiere e sporit. Totodată, salvatorii atenționează oamenii să nu pornească la drum, dacă nu au urgențe. În cazul dacă deplasarea este inevitabilă, oamenii trebuie să se informeze în prealabil despre accesibilitatea traseelor. Pentru circulația sigură în condiții de iarnă, conducătorii auto trebuie să-și echipeze corespunzător mijloacele de transport, precum și să se asigure că în portbagajul autovehiculului sunt păstrate lanțuri antiderapante, lopată, nisip, dar și haine groase. Rezervorul de combustibil trebuie să fie plin și sistemul de încălzire funcționează eficient. Totodată, persoanele trebuie să mențină bateria telefonului permanent încărcată pentru a apela în orice moment serviciile de urgență.

Pentru perioada 7-10 ianuarie, meteorologii au emis avertizare cod portocaliu de schimbarea bruscă a vremii. Pentru ziua de luni sunt prognozate ninsori puternice (15-20 l/m2). Temperatura medie zilnică a aerului scade cu 10-15 grade Celsius. Izolat va viscoli, iar pe drumuri se vor forma troiene și ghețuș. De asemenea, există riscul că pe firele electrice și copaci se vor semnala depuneri de lapoviță.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.