VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

74 cazuri de gripă, înregistrate săptămâna trecută. Copiii până la patru ani, cei mai afectați

Pe parcursul săptămânii precedente au fost înregistrate 74 de cazuri de gripă sezonieră, care au fost confirmate prin metoda de laborator și clinico-epidemiologică, potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP). Potrivit datelor ANSP, cele mai multe cazuri, 31 la număr, au fost raportate la copii de până la 4 ani.

Cele mai multe cazuri de gripă au fost înregistrate în Chișinău – 70; în mun. Bălți, Dondușeni, Ialoveni și Soroca – câte un caz.

Astfel, 31 de cazuri au fost raportate la copii de la 0 la 4 ani, 24 de cazuri au fost înregistrate la copii de 5 – 14 ani, șase cazuri – la adolescenţi cu vârsta de 15 ani şi tineri de 29 de ani, 11 cazuri au fost înregistrate la persoane cu vârstele de 30-64 de ani şi două cazuri la persoane de peste 65 de ani.

În laboratoarele ANSP, la prezența virusurilor gripale, non-gripale și SARS-CoV-2, au fost investigate, în săptămâna nominalizată, 248 de probe, în 20 fiind confirmate virusurile gripale (6 – A-nesubtipat, 9 – A(H1N1)pdm09, 5 – A(H3N2)) și în 56 de probe – virusul SARS-CoV-2.

De la începutul sezonului rece, în țara noastră au fost notificate 159 de cazuri de gripă și 84 de mii de cazuri de viroze respiratorii.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.