VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Sediu nou pentru Dispeceratul pentru situații de urgență de la Bălți, care deservește peste un milion de cetățeni

Noul sediu al Dispeceratului pentru situații de urgență Nord de la Bălți a fost azi inaugurat. Structura deservește peste un milion de cetățeni din municipiul Bălți și din alte 11 raioane. Pe lângă pompieri,  salvatori, medici și operatori, la ceremonia de inaugurare au participat și premierul Dorin Recean și ministrul de Interne, Adrian Efros.

Șeful executivului a menționat că noul sediu va contribui  la reducerea timpului de intervenție și sporirea siguranței cetățenilor. 

„Prioritatea Guvernului este întotdeauna aceeași – viața și bunăstarea oamenilor. Astăzi avem un sistem îmbunătățit, performant, pentru a asigura această prioritate. După ce Serviciul 112 va trece în gestiunea MAI, aici, la acest dispecerat, vor veni și medicii de la Urgență”, a menționat premierul Recean.

Construcția noului sediu a fost finanțată din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020. Valoarea totală a proiectului este de peste 3,2 milioane de euro, 2,5 milioane fiind investiții sub formă de grant.  

„A fost o muncă enormă, efectuată în timp-record, într-un an. Demonstrăm încă o dată că suntem un partener de încredere pentru UE. Este un centru geamăn al celui care va fi inaugurat la Iași. Construim totul în spiritul valorilor europene”, a declarat ministrul Efros. 

 Dispeceratul Nord găzduiește serviciile specializate de salvatori și pompieri și de poliție. Acesta asigură preluarea și gestionarea situațiilor de urgență din municipiul Bălți și raioanele Briceni, Ocnița, Dondușeni, Edineț, Soroca, Drochia, Florești, Râșcani, Glodeni, Fălești și Sângerei.  

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.