VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Denigrarea Gărzii Naționale a Rusiei, pedepsită cu până la 15 ani de pușcărie

Proiectul de lege ce prevede până la 15 ani de închisoare pentru denigrarea sau promovarea falsurilor despre Garda Națională a Rusiei a fost promulgată de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. Noile pedepse au intrat în vigoare de ieri, 25 decembrie, transmite Agenția TASS. 

Modificările au fost introduse într-un pachet de legi mai amplu, care prevede și posibilitatea Gărzii Naționale să-și formeze propriile unități militare de voluntari, după exemplul armatelor private. Noile amendamente completează articolele existente din Codul Penal al Federației Ruse, în special cel privind difuzarea de informații false despre forțele armate ruse, cel privind acțiunile care vizează discreditarea armatei și articolul cu privire la acordarea asistenței în executarea deciziilor organizațiilor internaționale la care Federația Rusă nu participă. Pedepsele maxime pentru aceste infracțiuni sunt de 15 ani, 7 ani și, respectiv, 5 ani închisoare. În plus, au fost introduse și amenzi de până la 10 mii de euro în Codul Contravențional.

În primele șase luni ale anului 2023, 15 persoane au fost condamnate în baza prevederilor Codului Penal pentru „discreditarea” armatei ruse, dintre care două au fost condamnate la închisoare. De asemenea, în primele șase luni ale anului 2023, instanțele ruse au condamnat 21 de persoane pentru „falsuri” despre armată. Opt dintre ei au fost condamnați la închisoare, iar încă trei au primit pedepse cu suspendare. 

După declanșarea invaziei în Ucraina, autoritățile ruse au început să considere „discreditare” orice dezacord cu agresiunea, inclusiv distribuirea de pliante, autocolante, articole de îmbrăcăminte, tatuaje și multe altele.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.