VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În 2023, peste 100 de agricultori au primit finanțare de circa 17 milioane de euro cu suportul UE

Peste 530 de agenți economici au primit credite în condiții avantajoase în valoare de 92 de milioane de euro, pe parcursul a șapte ani de la lansarea Proiectului „Livada Moldovei”. Doar în 2023, 109 agricultori au primit finanțare în valoare de 16,5 milioane de euro cu suportul Uniunii Europene.

Potrivit delegației UE în R. Moldova, în acest an, au fost extinse criteriile de eligibilitate de la sectorul horticol la întreg sectorul agroalimentar. Astfel, începând cu 2024, oamenii de afaceri din ramuri cum ar fi horticultura, viticultura, zootehnia, acvacultura și producția piscicolă, turism, apicultura și sectorul de culturi cerealiere vor putea accesa finanțări pentru dezvoltarea afacerilor în condiții mai accesibile – termen de creditare de până la zece ani, perioadă de grație de patru ani, dobândă și plafon financiar atractive.

Pentru dezvoltarea afacerilor mai sunt disponibile alte 28 de milioane euro.

Asistența macrofinanciară pentru Republica Moldova din partea UE, are o valoare totală de până la 295 de milioane de euro, din care 220 de milioane de euro sub formă de împrumuturi și 75 de milioane de euro sub formă de granturi. Începând cu august 2022, Moldova a primit 172,5 milioane de euro, 122,5 milioane fiind debursate în 2023. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.