VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Două trasee din R. Moldova, incluse în rețeaua transeuropeană de drumuri

Două segmente de trasee locale și naționale din țară au fost incluse în rețeaua transeuropeană de drumuri. Este vorba despre drumul ce face legătură între orașele Soroca, Drochia și vama Costești, de la frontiera cu România, și traseul Anenii Noi-Căușeni-Ștefan Vodă, spre granița cu Ucraina, în direcția Odesa.

Acest lucru este prevăzut în Memorandumul de înțelegere la nivel înalt între Uniunea Europeană și Republica Moldova privind hărțile indicative ale Rețelei transeuropene de transport (TEN-T) din Republica Moldova semnat online de către ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, și directorul general al Direcției Generale pentru Mobilitate și Transport a Comisiei Europene, Magda Kopczynska.

Acordul va contribui la asigurarea coerenței dintre rețeaua transeuropeană de transport a UE și rețeaua de transport a Moldovei și subliniază importanța conectivității și dezvoltării infrastructurii sustenabile de transport între țara noastră și țările vecine ale UE.

Memorandumul prevede că și tronsoanele de cale ferată Chișinău-Căinari–Basarabeasca și Bălți-Ocnița vor fi parte a rețelei TEN-T. .

Includerea rutelor logistice în rețeaua TEN-T va contribui la atragerea investițiilor europene pentru modernizarea infrastructurii de transport și va elimina obstacolele existente în desfășurarea operațiunilor logistice.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.