VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Noua șefă a BNM, prezentată echipei. Igor Grosu: „Avem așteptări mari”

Astăzi, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a prezentat-o echipei pe noua guvernatoare a Băncii Naționale, Anca Dragu. Acesta a fost numită în funcție de Parlament în data de 22 decembrie, curent.

Șeful Legislativului i-a urat fostei senatoare din România succese în noua sa activitate, precizând că atât legislativul, cât și cetățenii, „au așteptări mari” de la ea.

„Doamna Dragu are o experiență extraordinară în domeniul financiar-bancar. I-am urat succes în noua sa activitate și am declarat că atât legislativul, cât și cetățenii Republicii Moldova, avem așteptări mari, pentru că ne dorim o bancă rezilientă, puternică, care să contribuie și să participe la dezvoltarea economică și financiară a țării. Anul 2024 este un an important pentru Republica Moldova, odată după deschiderea negocierilor de aderare la UE, iar la fel ca și alte instituții strategice, Banca Națională are un rol important în acest proces”, a scris șeful Legislativului pe pagina personală de Facebook.

Anca-Dana Dragu a fost numită în funcția de guvernatoare a Băncii Naționale a Moldovei (BNM), președintă a Consiliului de supraveghere și a Comitetului executiv, pe un termen de șapte ani. Un proiect de hotărâre care prevede acest lucru a fost votat la 22 decembre de 58 de deputați.

Noua guvernatoare, în vârstă de 51 de ani, are o experiență de peste 15 ani în cadrul Băncii Naționale a României și al Fondului Monetar Internațional. Anca Dragu a mai fost ministru al Finanțelor Publice în Guvernul României și, în 2020, a fost aleasă în funcția de președinte al Senatului României.

Potrivit legislației, guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei este numit de Parlament, la propunerea Președintelui Parlamentului.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.