VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Provocările de pe piața petrolului pentru 2024

Piețele globale de petrol sunt pregătite pentru provocări serioase în 2024. O recesiune iminentă, o încetinire tot mai accentuată a principalelor economii ale lumii, o cerere de țiței mai mică decât se aștepta din partea Chinei și o producție mai mică vor fi caracteristici definitorii pentru piețele petroliere în 2024, anunță Euronews Business.

Publicația de specialitate scrie că, în 2024, este de așteptat să vedem o ofertă amplă, datorită unei încetiniri a activității economice, combinată cu o producție în creștere din SUA – care a atins recent cel mai ridicat nivel. În plus, Brazilia, Guyana, Norvegia și Canada vor menține piețele pline de suficient petrol. Acest lucru răspunde, de asemenea, la întrebarea dacă prețul petrolului va atinge 100 de dolari în 2024. Totuși, fără un punct de aprindere geopolitică, șansele ca acest lucru să se întâmple sunt aproape zero.

Petrolul brut este cel mai important produs de bază din punct de vedere strategic din lume. Creșterea prețului petrolului contribuie la creșterea costurilor de transport, ceea ce poate duce la creșterea prețurilor bunurilor. În plus, prin creșterea prețurilor la energie în general, creșterea prețurilor la petrol contribuie la creșterea nivelului inflației care afectează puterea de cumpărare a consumatorilor.

Conform proiecțiilor experților Eurosistemului, „o creștere de 1% a prețurilor petrolului ar implica o scădere a nivelului producției potențiale din zona euro de aproximativ 0,02% pe termen mediu”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.