VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ala Nemerenco regretă că medicii protestatari sunt manipulați politic

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, acuză că angajaţii Spitalului de Dermatologie și Maladii Comunicabile și cei de la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” ar fi manipulaţi politic. Nemerenco insistă că cele două spitale nu corespund standardelor, iar prin fuziunea lor se urmăreşte îmbunătăţirea calității serviciilor.

„Îmi pare rău că nu înţeleg. Sunt manipulaţi. Repet deja îmi pare că a suta oară ambele spitale rămân acolo unde sunt. Faptul că pe interior în structura spitalelor vor fi făcute îmbunătăţiri, vor fi mutate careva laboratoare, secţii, aceasta contează mai puţin. Este foarte important să le oferim pacienţilor un act medical care corespunde secolului 21, protocoalelor şi standartelor actuale”, a declarat Nemerenco pentru TVR Moldova, citată de ziua.md.

Medicii de la Spitalul Republican de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” și de la Spitalul de Dermatologie au revenit marți în fața Guvernului pentru a protesta împotriva fuziunii celor două instituții. Ei critică ignoranța autorităților privind modul în care s-a luat decizia de fuziune.

Angajații Spitalului „Toma Ciorbă” susțin că scopul reorganizării instituției medicale, de fapt, este lichidarea ei. Conform unui document publicat de ei, este vorba despre unicul spital istoric din Moldova, iar schimbarea locației este „inimaginabilă”.

Potrivit liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi, decizia de a strămuta Spitalul „Toma Ciorbă” în orașul Codru, departe de centrul Capitalei, se pare că ar avea la bază intenția de a oferi clădirile și terenul acestuia reprezentanței ONU din Republica Moldova.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.