VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu, discurs în fața mulțimii: Viitorul luminos și pașnic al Moldovei poate fi doar în marea familie europeană

Mii de moldoveni s-au adunat în scuarul Președinției pentru a sărbători și a se bucura de decizia istorică de la Bruxelles prin care au fost deschise negocierile pentru Republica Moldova. În fața mulțimii, cu un discurs a ieșit și șefa statului, Maia Sandu. Președinta le-a mulțumit cetățenilor, funcționarilor publici, instituțiilor statului și partenerilor externi pentru sprijinul acordat în atingerea noului nivel în procesul de integrare europeană.

„Pe 14 decembrie am mai făcut un pas important pe calea europeană. În ultimii trei ani cred că am făcut mai mulți pași hotărâți pe calea integrării europene decât în ultimii 30 de ani, dar ușa către UE ne-a fost deschisă datorită eforturilor și muncii tuturor oamenilor de bună credință din această țară, a celor care au luptat pentru independență, a celor care au luptat în stradă și la vot pentru dreptate și împotriva corupției, a celor din diasporă, le mulțumesc tuturor oamenilor de bună credință care au făcut posibilă această decizie. De acum încolo depinde de noi dacă drumul va fi scurt sau lung și cred că avem două sarcini majore. Să construim un stat cu adevărat european, care are grijă de cetățenii săi, care poate să-și protejeze cetățenii și să construim o societate cu adevărat europeană, unde oamenii trăiesc în armonie, unde oamenii se respectă și contribuie la binele comun. Vreau să le mulțumesc statelor membre ale UE, Delegației UE, pentru că au încredere în noi și că ne ajută să facem față tuturor provocărilor cu care ne confruntăm. Mulțumesc României care este avocatul nostru la fiecare etapă. Le mulțumesc funcționarilor publici și instituțiilor, care au muncit zi și noapte și vor avea și mai mult de lucru în următorii ani. Vreau să le mulțumesc cetățenilor care iubesc libertatea și care înțeleg că viitorul luminos și pașnic al Moldovei poate fi doar în marea familie europeană”, a declarat Maia Sandu în fața mulțimii adunate în scuarul Președinției.

Update: Pe scena din fața Președinției evoluează ”Youth Orchestra” și mai mulți artiști locali.

Update: Spectacolul „Sărbătorim Moldova Europeană” a început în scuarul Președinției cu un spectacol al Orchestrei Inspectoratului General de Carabinieri al MAI.

Un spectacol inedit va fi organizat azi chiar în curtea Președinției. Cu ocazia deciziei istorice de la Bruxelles din această săptămână, moldovenii sunt așteptați să vină în scuarul Președinției pentru a sărbători Moldova Europeană.

Evenimentul festiv, intitulat „Sărbătorim Moldova Europeană” va începe la ora 14.00. Pe toată durata evenimentului, copiii și adulții vor putea să participe în activitățile creative alături de voluntari, să-și facă fotografii memorabile celebrând decizia istorică de începere a negocierilor cu Uniunea Europeană și să se bucure de programul artistic pregătit de organizatori.

Spectacolul va fi deschis de Orchestra Inspectoratului General de Carabinieri al MAI, condusă de locotenent-colonel Oleg Cazacu. De asemenea, pe scena din scuarul Președinției vor evolua Satoshi, Ansamblul Plăieșii, Ana Cernicova, Moldovan National Youth Orchestra, Cătălin Josan, Pasha Parfeni și Radu Dolgan.

La ora 16:00, în fața mulțimii va ieși cu un salut președinta Maia Sandu.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.