VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Viktor Orban: UE nu este în poziţia de a lansa negocieri de aderare cu Ucraina

Uniunea Europeană „nu este în poziția” de a lansa negocieri de aderare cu Ucraina, a declarat joi premierul ungar Viktor Orban, la sosirea la Bruxelles la un summit european crucial pentru Kiev, relatează AFP.

„Nu există niciun motiv să discutăm ceva, pentru că nu au fost îndeplinite condițiile (necesare pentru deschiderea negocierilor de aderare)”, a declarat liderul naționalist, care se opune, de asemenea, unui sprijin bugetar de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina.

Aceste două decizii necesită unanimitatea statelor membre.

„Extinderea este un proces detaliat din punct de vedere juridic și bazat pe merit. Am stabilit șapte condiții și, conform evaluării Comisiei, trei dintre ele nu sunt îndeplinite”, a mai declarat Orban.

„Deci nu suntem în poziția să începem negocierile”, a continuat el, potrivit Agerpres.

„Trebuie să revenim mai târziu la acest subiect, când (condițiile) sunt îndeplinite”, a spus el. „Unii spun că va fi (posibil) în martie”, a continuat liderul ungar.

De asemenea, el și-a exprimat refuzul de a acorda un nou ajutor financiar Ucrainei de 50 de miliarde de euro – sub formă de granturi și împrumuturi – pentru perioada 2024-2027.

„Dacă vrei bani pe termen lung, o sumă mare de bani, acest lucru trebuie făcut în afara bugetului comun”, a mai spus Orban.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.