VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Primăriile, ONG-urile și antreprenorii locali vor putea accesa și în 2024 subvenții prin programul LEADER

Proiectele de dezvoltare locală prin implementarea programului LEADER vor continua să fie finanțate din bugetul de stat și în 2024. Executivul a aprobat modificările la Regulamentul privind acordarea subvențiilor în avans pentru dezvoltarea locală.

Implementarea Programului LEADER va utiliza cel puțin 5% din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural, alocat anual prin Legea bugetului de stat, și, după caz, din mijloacele financiare provenite de la partenerii de dezvoltare. 

Noile modificări prevăd că mijloacele financiare acordate în avans pentru sectoarele public, antreprenorial și civic nu vor putea depăși 200 de mii de lei, în cazul proiectelor individuale, și până la 300 de mii de lei, în cazul proiectelor realizate prin asocierea a doi și a mai mulți solicitanți.

 În anul 2022, Programul LEADER a fost susținut pentru prima dată, cu până la 5% din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural (FNDAMR). Prin urmare, în anul 2022 au fost selectate 37 de Grupuri de Acțiune Locală și aprobate pentru finanțare strategiile de dezvoltare locală. Peste 550 de proiecte investiționale au fost transmise spre examinare la Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA). Drept urmare, au fost aprobate spre finanțare 485 de proiecte investiționale, cu valoarea totală a subvenției de 60,4 milioane de lei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.