VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Igor Grosu și-a încheiat vizita la Copenhaga: Despre ce a discutat cu Regina Margareta a II-a a Danemarcei și cu cetățenii din diasporă

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit la Copenhaga cu Majestatea Sa Regina Margareta a II-a a Danemarcei. Discuțiile au avut loc la reședința oficială a familiei regale daneze, Palatul Fredensborg.

Șeful Legislativului și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul danez oferit țării noastre de-a lungul anilor, menționând că în 2022 acest lucru s-a simțit și mai tare.

De asemenea, Grosu a apreciat faptul că Danemarca a fost alături de Republica Moldova, din primele zile de când Rusia a invadat Ucraina, oferind loturi cu ajutoare umanitare, inclusiv șapte ambulanțe în valoare de peste 100 mii de euro.

Cu certitudine, Republica Moldova și Danemarca au construit, în 30 de ani, relații bilaterale puternice pe care dorim să le dezvoltăm în continuare, spre binele oamenilor din țările noastre”, a fost mesajul transmis de Președintele Parlamentului Reginei Danemarcei.

În cadrul întrevederii Președintele Parlamentului a felicitat-o pe Regină pentru succesele pe care le are Danemarca în diferite domenii, în mod special în sfera energetică. Experiența daneză este foarte utilă pentru Moldova, care este la început de cale în această privință, a menționat șeful Legislativului.

Vizita la Copenhaga, Igor Grosu a încheiat-o cu o întâlnire cu moldovenii noștri stabiliți în Danemarca, majoritatea din ei sunt studenți sau proaspăt absolvenți.

M-am bucurat să văd tineri ambițioși și deștepți, dornici să schimbe lumea în bine. Am discutat despre viitorul țării noastre, despre situația politică din țară și bineînțeles despre actul de guvernare.

I-am întrebat cum văd ei îmbunătățirea calității instituțiilor publice și cum putem atrage mai mulți tineri în serviciul public. I-am îndemnat ca după încheierea studiilor, să revină acasă să muncim împreună pentru binele țării. Avem multe lucruri de făcut, reforme în domenii cheie, proiecte de infrastructură, energie regenerabilă, etc., iar pentru asta avem nevoie de cât mai mulți oameni școliți și bine intenționați”, a scris Grosu pe pagina sa de Facebook.

igor grosu

Totodată, președintele Parlamentului i-a îndemnat pe cetățeni să se întoarcă în R. Moldova pentru a construi o țară modernă.

I-am asigurat pe cetățenii moldoveni din Danemarca despre discuțiile pe care le purtăm deja pentru semnarea unui acord între Republica Moldova și Danemarca pentru convertirea permiselor de conducere. Ne dorim deschiderea unei Ambasade a Republicii Moldova la Copenhaga, iar pentru perfectarea de urgență ale actelor vom organiza la necesitate echipe mobile de la alte oficii consulare din regiune. Soluții sunt, important să le găsim pe cele mai bune și să ajutăm oamenii noștri oriunde s-ar afla. Cetățenii noștri trebuie să știe – îi așteptăm acasă pentru a construi împreună Moldova modernă pe care ne-o dorim cu toții”, a mai menționat Grosu după întâlnire.

Reamintim că președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, efectuează o vizită oficială în Regatul Danemarcei, în perioada 5-8 septembrie 2022.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.