VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Recomandările UE pentru Moldova, discutate de Igor Grosu cu demnitari austrieci

Realizarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene pentru inițierea procesului de negocieri, agenda reformelor din Moldova și atragerea investițiilor au fost câteva dintre subiectele abordate de președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul unei întrevederi cu ministrul austriac pentru Afaceri Europene și Internaționale, Alexander Schallenberg.

”Facem aceste reforme pentru a avea instituții reziliente, care să combată corupția, să consolideze democrația și să creeze un mediu atractiv pentru investitori. Vom continua să ne facem temele pentru acasă, astfel încât să avem decizia pozitivă a Consiliului European privind deschiderea negocierilor de aderare până la sfârșitul acestui an”, a declarat președintele Parlamentului.

Iar mai multe proiecte din domeniul social, inclusiv reformarea Inspecției Muncii, au fost abordate de Igor Grosu la o întrevedere cu ministrul austriac al Muncii și Afacerilor Economice, Martin Kocher. Șeful legislativului a vorbit și despre digitalizarea sistemului de asistență socială.

„Eforturile noastre sunt concentrate pe îmbunătățirea mediului de afaceri. Încurajăm atât antreprenorii locali, cât și companiile europene să investească în Moldova. Investițiile austriece în domenii precum turism, energia regenerabilă, IT, agricultură, infrastructură, industria auto ne-ar permite să creăm locuri de muncă și să asigurăm transfer de cunoștințe și standarde înalte”, a mai declarat Igor Grosu.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, însoțit de o delegație parlamentară, a efectuat o vizită oficială în Austria, în perioada 21-23 noiembrie 2023, la invitația omologului său austriac.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.