VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/ Marina Tauber riscă să rămână fără fotoliul de deputat: Încălcările depistate de ANI în declarația de avere a parlamentarei

Marina Tauber riscă să rămână fără fotoliul de deputat. Asta după ce inspectorii Autorității Naționale de Integritate i-au verificat averea parlamentarei.

Astfel, în cadrul procedurii de control s-a constatat prezența unei diferențe substanțiale în mărime totală de 324814,17 lei între averea dobândită, veniturile obținute și cheltuielile realizate în perioada 1 august 2016-31 decembrie 2018.

Diferența substanțială a fost generată de alimentarea cu numerar a conturilor de card avute în gestiune, inclusiv de credit și achitarea serviciilor de către subiectul supus controlului”, precizează ANI.

Totodată, în urma verificărilor ANI a dispus transmiterea cauzei în instanța de judecată competente spre examinare în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate.

„Se sesizează în termen de cel mult 5 zile din momentul în care actul de constatare rămâne definitiv autoritatea competentă în vederea încetării mandatului de deputat al Marinei Tauber”, se mai arată în documentul emis de ANI.

Amintim că Marina Tauber este anchetată penal pe mai multe capete de acuzare, printre care falsificarea rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale și a partidului politic și acceptarea finanțării ilegale din partea unui grup criminal organizat.

Pentru prima dată, deputata a fost reținută în luna iulie 2022, atunci când, la fel, i-a fost ridicată imunitatea parlamentară. În perioada noiembrie 2022-ianuarie 2023, Tauber s-a aflat în arest la domiciliu, după care a fost eliberată fiind deja sub control judiciar. În luna aprilie, însă, deputata a fost plasată din nou în arest la domiciliu, după ce a fost reținută la Aeroportul Chișinău în timp ce încerca să efectueze o deplasare în Israel.

Amintim, acum un an, și șeful de partid al deputatei Tauber, Ilan Șor, a fost lipsit de imunitate parlamentară. Politicianul a fost condamnat recent la 15 ani de închisoare în dosarul fraudei bancare.

AC147_0 by Alexandru Petru

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.