VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mașinile rusești, confiscate în Letonia, vor fi trimise în Ucraina

Letonia va începe să confiște mașinile cu numere de înmatriculare rusești și să le trimită în Ucraina. Acest lucru reiese dintr-o nouă lege cu privire la traficul rutier, aprobat de Parlamentul de la Riga în prima lectură.

Proiectul de lege obligă proprietarii de mașini înmatriculate în Rusia să le înregistreze în Letonia în termen de trei luni sau să le scoată din țară.

„Dacă după această perioadă se descoperă că un autoturism rusesc, neînmatriculat în Letonia, a fost folosit în traficul rutier, acesta va fi sechestrat și confiscat. Plănuim să transmitem vehiculele confiscate în Ucraina”, susțin autorii proiectului de lege.

În același timp, proprietarii de mașini cu numere de înmatriculare rusești vor putea să tranziteze o singură dată teritoriul Letoniei. Înainte de a intra, rușii vor trebui să furnizeze informații Direcției pentru Siguranța Rutieră, iar pentru tranzitarea țării vor fi oferite 24 de ore.

Proiectul urmează să intre în vigoare pe 15 noiembrie. În același timp, restricțiile nu vor afecta mașinile serviciilor diplomatice și consulare ale Rusiei.

În septembrie, Comisia Europeană a permis confiscarea mașinilor și a altor bunuri de la cetățenii ruși, însă a renunțat să vină cu o decizie la nivel de comunitate și a lăsat ca fiecare stat să ia propria hotărâre.

După aceasta, Estonia, Letonia, Lituania, Finlanda, Polonia și Norvegia, au decis să blocheze intrarea pe teritoriul lor a mașinilor cu numere de înmatriculare rusești. Pe 16 octombrie, Letonia a închis două dintre cele patru puncte de control de la granița cu Rusia.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.