VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Alertă maximă în Belgia în urma unui atac terorist produs aseară la Bruxelles

Un atac terorist a avut loc aseară în Bruxelles, Belgia. Cel puțin două persoane au fost ucise și cel puțin una a fost rănită de către o persoană care a început să tragă la întâmplare în oamenii de pe stradă în timp ce striga „Allah Akbar”, anunță presa din Belgia.

Suspectul atacului de la Bruxelles este căutat încă de poliție. Forțele de ordine nu au reușit să-l localizeze. El a fost identificat drept un bărbat cu origini tunisiene care locuia ilegal pe teritoriul Belgiei, potrivit premierului belgian Alexander de Croo. Cele două persoane decedate aveau naţionalitate suedeză, a anunţat poliţia, care a precizat că o anchetă este în desfăşurare, relatează agenţia de presă Belga, preluată de Agerpres. Victimele purtau tricouri suedeze. Luni seara la Bruxelles e programat meciul de fotbal Belgia-Suedia, în cadrul calificărilor pentru Euro 2024. Împuşcăturile au avut loc în jurul orei 19:15, în apropiere de Place Sainctelette, conform poliției belgiene, dar circumstanţele exacte ale incidentului sunt încă neclare. Imaginile surprinse de locuitorii din zonă arată cum un bărbat îmbrăcat într-o jachetă portocalie fluorescentă şi cu o cască albă soseşte pe un scuter, coboară de pe acesta şi trage mai multe focuri de armă în stradă cu o armă automată. Mai multe persoane fug într-o clădire de apartamente, dar bărbatul înarmat le urmăreşte şi redeschide focul în holul de la intrare. Martorii de la fața locului l-au auzit pe atacator strigând „Allah Akbar”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.