VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Activele Moscovei înghețate în Occident, utilizate pentru sprijinirea Kievului

Profiturile generate de activele Băncii Centrale din Rusia înghețate în Occident ar putea fi folosite pentru reconstrucția și sprijinirea Ucrainei, anunță Bloomberg, citat de news.ro. UE se pregăteşte pentru negocieri intense asupra unor noi puncte ce urmează să fie incluse în cel de-al 12-lea pachet de sancţiuni privind războiul Rusiei din Ucraina.

După ce guvernele occidentale au impus Moscovei sancţiuni economice de amploare, inclusiv interdicţii de import pentru petrolul rusesc, Vestul ar putea include și unele interdicții privind comerţul cu diamante din Rusia.

Un grup de state membre, inclusiv Polonia şi ţările baltice, doresc să meargă chiar mai departe. Grupul a cerut sancţiuni suplimentare pentru gazul natural lichefiat şi serviciile IT și a îndemnat, de asemenea, la restricţii în sectorul nuclear rusesc.

Însă aceste încercări de noi sancţiuni au întâmpinat rezistenţă de multe ori până acum, deoarece prea multe state membre se opun, notează Bloomberg. Unele ţări susţin că nu mai există prea multe opţiuni de sancţionare, pe fondul apelurilor de a se asigura că restricţiile existente sunt puse în aplicare.

Încercările anterioare de a sancţiona diamantele ruseşti în Europa au întâmpinat rezistenţă din partea unor ţări importatoare importante, precum Belgia, care au susţinut că o simplă interdicţie, fără un acord global, doar ar transfera comerţul profitabil cu pietre preţioase în altă parte. Mecanismul pregătit de G7 vizează monitorizarea pietrelor preţioase la nivel transfrontalier, precum şi introducerea unei interdicţii care vizează direct achiziţiile, începând cu 1 ianuarie, şi a unei interdicţii indirecte, care ar intra în vigoare mai treptat.

Noul pachet ar putea veni în prima jumătate a lunii octombrie sau ar putea fi anunţat în timpul unui summit UE-SUA planificat pentru luna viitoare, fără să fi fost stabilită încă o dată pentru această reuniune.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.