VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

UTM va pregăti viitori specialiști în securitatea cibernetică

În cadrul unui acord cu Guvernul, Universitatea Tehnică a Moldovei va pregăti viitorii specialiști în domeniul securității cibernetice. Executivul a aprobat azi la ședința executivului un proiect de lege pentru dezvoltarea profesională în securitatea cibernetică pentru a face față amenințărilor cibernetice în contextul creșterii economiei digitale și a serviciilor online. 

În acest context, Universitatea Tehnică a Moldovei va asigura programele de instruire, perfecționare, exerciții de antrenament în domeniul securității cibernetice, programele de cercetare și inovare în domeniul securității cibernetice, ghidurile de securitate și bunele practici, stabilirea parteneriatelor cu organizațiile de profil etc.

„Securitatea cibernetică este o prioritate cheie în era digitală, iar pregătirea forței de muncă pentru provocările digitale ale viitorului este necesară pentru a contracara amenințările cibernetice ale Republicii Moldova. Pentru a proteja rețelele și sistemele de informații, este esențial să avem angajați bine pregătiți în domeniul securității cibernetice în cadrul autorităților publice”, a menționat ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba.

Programul privind dezvoltarea profesională în securitatea cibernetică a fost realizat în cadrul Proiectului „Tehnologiile Viitorului”, finanțat de USAID, Ambasada Suediei și UKAid.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.