VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu: Mizăm pe capacitatea SIS de a preveni amenințările la adresa țării

Serviciul de Informații și Securitate, apreciat de Maia Sandu pentru efortul depus în anihilarea rețelelor criminalelor, care destabilizează țara și în lupta ămpotriva războiului hibrid purtat împotriva Republicii Moldova.

Mesajul a fost transmis de șefa statului în cadrul ceremoniei dedicată celor 32 de ani de la fondarea SIS.  

”Războiul brutal și de proporții pornit de Rusia împotriva Ucrainei a readus amenințări vechi pe continentul european. Schimbările climatice și noile tehnologii aduc riscuri noi, cu care nu ne-am confruntat până acum. Moldova trebuie să fie pregătită să țină piept acestor amenințări vechi și noi. În acest context complicat și în rapidă schimbare, suportul informațional oferit de SIS va fi crucial că să ne adaptăm și să ne repoziționăm cu succes în noul mediu regional. Mizăm pe capacitatea SIS de a anticipa, avertiza și chiar preveni, unde e posibil, amenințările înainte ca acestea să se manifeste”, a declarat Maia Sandu.

Serviciile speciale de informații ale Republicii Moldova au fost create în data de 9 septembrie 1991, la două săptămâni după declararea independenței. Timp de opt ani, instituția responsabilă de acest sector a fost Ministerul Securității Naționale, după care, în octombrie 1999, structura a fost reorganizată în Serviciul de Informații și Securitate.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.