VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

NATO nu are indicii privind un atac intenționat al Rusiei asupra României

NATO nu are niciun indiciu că resturile de drone găsite pe teritoriul României ar fi fost cauzate de un atac intenționat lansat de Rusia împotriva României, a declarat joi şeful alianţei, Jens Stoltenberg, citat de Reuters.

„Nu avem nicio informaţie care să indice un atac intenţionat al Rusiei şi aşteptăm rezultatele anchetei în curs”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în faţa. parlamentarilor europeni.

Stoltenberg a subliniat riscurile pe care le prezintă atacurile aeriene ruse în imediata vecinătate a teritoriului alianței.

„Aceasta demonstrează riscurile de incidente şi accidente”, a spus el. „Indiferent de acest rezultat (al anchetei), ceea ce am văzut, desigur, sunt multe lupte şi, de asemenea, atacuri aeriene în apropierea graniţelor NATO”.

Ministrul român al Apărării, Angel Tîlvăr, a confirmat, miercuri, în timpul unei vizite la Plauru, în judeţul Tulcea, că au fost găsite bucăţi „care pot fi dintr-o dronă” rusească.

Rusia a efectuat atacuri aeriene cu rază lungă de acţiune asupra unor ţinte din Ucraina de când şi-a invadat vecinul anul trecut, iar Kievul a raportat de mai multe ori că arme ruseşti suspecte au survolat sau s-au prăbuşit în ţările vecine. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.