VOCEA CARE NE UNEȘTE.

LIVE

În perioada ianuarie-august, Poliția a înregistrat 123 de mii de procese-verbale pentru depășirea vitezei

Doar în acest an, poliția a înregistrat peste 123 de mii de procese-verbale pentru depășirea limitei de viteză, iar în 4 mii dintre cazuri, șoferii conduceau în stare de ebrietate. Mai mult de atât, în ultimele 8 luni s-au produs peste 1.200 de accidente, în care 122 de persoane și-au pierdut viața. În acest sens, ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros a venit cu un șir de propuneri pentru îmbunătățirea situației, pe care le-a expus într-un raport public, transmite agora.md.

Din lista abaterilor, în peste 10 mii de cazuri, șoferii nu au acordat prioritate pietonilor, iar pietonii au încălcat regulile în peste 23 de mii de cazuri.

În ceea ce privește accidentele rutiere, în decurs de 8 luni, pe teritoriul Republicii Moldova s-au produs peste 1.200 de accidente, dintre care 122 de persoane au decedat, iar 1.497 au fost traumatizate. Din numărul total de accidente, circa 378 au avut loc din cauza vitezei excesive în sectorul de drum, dintre care 64 de persoane au decedat, iar altele 456 au fost traumatizate. 

Totodată, 90 de accidente s-au produs din cauza șofatului în stare de ebrietate. Astfel, 18 persoane au decedat, iar altele 113 au suferit diferite traumatisme. 

În urma prezentării acestor statistici, ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a venit și cu o listă de acțiuni care vor fi întreprinse pentru a remedia problema existentă. Acțiunile sunt centrate pe combaterea consumului de alcool și a consumului de droguri.

Mai exact, este vorba despre implementarea unui proiect pilot de testare a consumului de droguri cu aparate specifice destinate acestui scop. Vom implementa proiectul astfel, încât în momentul staționării, poliția să fie pregătită să le utilizeze la maxim.

De asemenea, vor fi stopate cursele ilegale de mașini, așa numitele raliuri nocturne care tulbură liniștea cetățenilor. Vor fi verificări cu privire la modificarea tehnică a mașinilor fără autorizare, reutilarea acestor mașini. Mai mult de atât, vor fi folosite mașini capcană pentru documentare, inclusiv montarea camerelor de supraveghere în locurile deja cunoscute de poliția națională unde sunt organizate aceste raliuri. 

Începând de seara trecută, au fost pornite acțiuni la nivel național pentru prevenirea și combaterea abaterilor de la regulile de circulație pe drumurile publice. Activitățile se desfășoară sub genericul „Drumuri sigure în Moldova”.

Autor

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.