VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Jucăriile pentru copii vor deveni mai sigure. Legislația națională, armonizată la cea a UE

Limitele admisibile și lista substanțelor chimice interzise din compoziția jucăriilor pentru copii ar urma să fie extinsă. Legislația națională privind introducerea și punerea la dispoziție pe piață a jucăriilor a fost armonizată la cea a Uniunii Europene. O hotărâre în acest sens a fost aprobată, la 30 august, în ședința cabinetului de miniștri.

Principalul element urmărit prin acest proiect este modificarea limitelor admisibile și listelor substanțelor chimice din compoziția jucăriilor clasificate ca substanțe potențial alergene, cancerigene, mutagene sau neadmise în compoziția jucăriilor.  

De asemenea, proiectul are ca scop consolidarea și introducerea unei clarități în modul în care sunt desfășurate activitățile legate de supravegherea pieței, în special aplicarea procedurilor pentru jucăriile care prezintă un risc.

Inițiativa nu include măsuri care să afecteze financiar bugetul public național, deci punerea sa în aplicare nu va duce la cheltuieli suplimentare din buget sau la necesitatea înființării unor organizații noi sau angajării de personal suplimentar.

Pentru a asigura conștientizarea producătorilor și importatorilor din domeniul jucăriilor, proiectul a fost transmis pentru examinare și avizare către mai mulți agenți economici prezenți pe piața R. Moldova.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.