VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peskov, despre alegerile prezidențiale din Rusia: Sunt o birocrație costisitoare. Putin va fi reales cu peste 90% din voturi

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat într-un interviu pentru The New York Times, că „alegerile prezidenţiale nu sunt cu adevărat o democraţie, sunt o birocraţie costisitoare <…> Domnul Putin va fi reales anul viitor cu peste 90% din voturi”.

Duminică seara, Peskov a ţinut să facă unele precizări a în legătură cu afirmația sa și a susținut că a fost citat greșit de către publicația de știri din SUA.

Într-un interviu acordat agenției de presă RBC, Peskov a încercat să-și reformuleze afirmațiile, spunând că Rusia „teoretic” nu trebuie să organizeze alegeri prezidențiale pentru că „este evident că Putin va fi reales”.

„Pare că e aşa, dar nu este. Despre faptul că Putin va fi reales, personal eu sunt sigur de asta, pe baza nivelului de consolidare a societăţii în jurul lui Putin, da, aşa este. În rest, a fost o întrebare despre alegeri şi răspunsul a fost de aşa natură încât, deşi alegerile sunt o cerinţă a democraţiei şi Putin însuşi a decis să le organizeze, teoretic însă ar putea să nici nu aibă loc. Pentru că deja este evident că Putin va fi reales. Aceasta este părerea mea absolut personală. Ei bine, ei au distorsionat-o cumva”, a declarat Peskov.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a insistat  că a exprimat o opinie personală atunci când a declarat pentru The New York Times că preşedintele în exerciţiu, Vladimir Putin, va câştiga alegerile prezidenţiale din 2024 cu peste 90% din voturi.

Rusia va organiza anul viitor alegeri prezidențiale pe care se așteaptă să le câștige președintele Vladimir Putin, pe fondul celei mai severe represiuni politice.

Controversata reformă constituţională din 2020 îi permite lui Putin, aflat la cel de-al patrulea mandat prezidenţial, să candideze pentru realegerea sa atât în 2024, cât şi în 2030

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.