VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Gazele se scumpesc pe piața din Europa. Tendința este una ordinară, anunță experții

Prețurile gazelor naturale pe piaţa din Europa au început să crească în această săptămână, transmite Bloomberg.

Mai exact, reţurile de referinţă au crescut pe măsură ce traderii evaluează riscurile şi incertitudinea cu privire la iarna următoare, comparativ cu gradul ridicat de umplere a depozitelor de gaze.

De exemplu, la hub-ul de gaze TTF de la Amsterdam, unde se stabilesc preţurile de referinţă în Europa, cotaţiile futures la gaze naturale cu livrare în luna următoare erau în creştere cu 1,48%, până la 28,79 euro pentru un Megawatt-oră, după ce în şedinţa precedentă au înregistrat un avans de 9,8%.

Zăcământul de gaze Troll din Norvegia a redus capacitatea până dincolo de ce era prevăzut în planul de lucrări de mentenanţă, potrivit gestionarului de reţea Gassco AS, informează Agerpres. Traderii urmăresc cu atenţie livrările de gaze din Norvegia, cel mai important furnizor al Europei, după ce opririle repetate ale producţiei au contribuit la creşterile bruşte de preţuri din ultimele luni.

Experții susțin însă că nu sunt motive de îngrijorareCu toate acestea, în pofida creşterilor de la începutul săptămânii, preţul gazelor naturale rămâne la un nivel redus din perspectivă istorică, având în vedere rezervele consistente şi cererea redusă de gaze.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.