VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Moscova, gata să denunțe acordurile cu FMI și alte bănci internaționale

Federația Rusă trebuie să iasă din acordurile semnate cu Fondul Monetar Internațional și cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Fracțiunea comuniștilor ruși din Duma de Stat au înregistrat un proiect prin care își propun denunțarea unor acorduri internaționale stabilite de Moscova cu bănci internaționale.

Proiectul de lege, publicat de presa rusă, precizează că inițiativa este rezultatul combaterii politicii unor organizații ce acuză ”anexarea peninsulei Crimeea și condamnă agresiunea Rusiei în Ucraina”.

„Prezența Rusiei în FMI nu a ajutat la prevenirea adoptării de sancțiuni împotriva Rusiei, care contrazic în mod clar principalele obiective și principii ale acestei organizații”

Presa rusă precizează că FMI are 190 de membri și fiecare stat are o cotă, care determină gradul de influență asupra procesului decizional al acestei organizații. Calculul ia în considerare produsul intern brut, deschiderea și volatilitatea economiei, precum și rezervele internaționale ale țării.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.