VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dorin Recean, la aniversarea patriarhului României: „În Basarabia avem nevoie de un spirit autentic românesc care vă caută și vrea să facă parte din Biserica mamă”

Prim-ministrul Dorin Recean a participat la 22 iulie, la un eveniment festiv organizat la București cu prilejul aniversării zilei de naștere a patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, părintele Daniel potrivit ziarului Lumina.

În mesajul de felicitare adresat patriarhului, Recean i-a transmis că este așteptat acasă, în Basarabia, la Chișinău. „Acolo avem nevoie de un spirit autentic românesc, care vă caută și care încontinuu vrea să facă parte din Biserica mamă”.

„Sunt emoționat. Știu că este ziua Preafericirii Voastre de naștere, dar vreau la început să spun ceva despre mine, și anume faptul că mintea îmi spune că sunt în ospeție, dar în suflet mă simt acasă și vreau să vă mulțumesc dumneavoastră, Bucureștiului pentru acest sentiment. Vă doresc ca întotdeauna să simțiți admirația și mulțumirea sufletelor de care aveți grijă, pe care le îndrumați, și vreau să vă spun că sunteți așteptat acasă, în Basarabia, la Chișinău. Acolo avem nevoie de un spirit autentic românesc, care vă caută și care încontinuu vrea să facă parte din Biserica mamă. Vreau să vă mulțumesc pentru viziunea dumneavoastră și să vă doresc în continuare să puteți să propagați acest spirit al educației creștine. Am văzut într‑un interviu că v‑ați definit ca un creștin ortodox practic. Această viziune mi se pare una foarte clară și foarte necesară în timpul de astăzi.

În Basarabia, creștinii au nevoie de spiritul dumneavoastră, pentru că suntem în zona proximității cu războiul și este nevoie ca rugăciunile să fie îndreptate spre pace. Avem provocări acolo pe care știm sigur că, având în vedere viziunea dumneavoastră, le putem rezolva împreună. Vă doresc multă sănătate ca să putem să realizăm cele mai importante lucruri pentru cetățeni!”

Părintele Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a sărbătorit sâmbătă, 22 iulie, împlinirea a 72 de ani. Evenimentul festiv a reunit ierarhi membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, autorități și reprezentanți ai unor instituții publice din România.

Citește și: Conflict între Mitropolii: „Mitropolia Moldovei este o structură de ocupație, infiltrată de spioni ruși”

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.