VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În perioada ianuarie-mai, ASD a investit 700 de mil. de lei în reparația și întreținerea drumurilor

Administrația de Stat a Drumurilor a cheltuit, în perioada ianuarie-mai, aproximativ 700 de milioane de lei pentru reparația și întreținerea drumurilor. Cifra a fost anunțată de șeful interimar al ASD, Sergiu Bejan, în cadrul ședinței Consiliului Fondului Rutier, prezidată de premierul Dorin Recean.

La ședință a fost prezentat un raport privind executarea bugetului Programului de repartizare a mijloacelor Fondului rutier pentru drumurile publice naționale în primele cinci luni ale anului.

Premierul a solicitat responsabililor să dinamizeze activitatea de construcție și reparație a drumurilor, dar și să fie mai exigenți pentru menținerea acestora în stare bună. 

„Trebuie să ne mobilizăm, să avem o gestionare și o implementare mai bună a contractelor încheiate. Să fiți mai exigenți și în modul de utilizare a drumurilor. Aștept, în termeni cât mai restrânși, să începem a utiliza cântarele pentru vehiculele de mare tonaj. Cu cât drumurile sunt mai bune, cu atât este mai dinamic comerțul pe interior, iar condițiile de activitate și de circulație a cetățenilor sunt mai comode”, a declarat șeful Guvernului.  

În total, în acest an, pentru Fondul rutier au fost alocate 2,2 miliarde de lei din bugetul de stat pentru întreținerea și reparația drumurilor publice naționale.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.